(untitled) (Presa Universitară Clujeană, 2018)
Volumul de față oferă, melomanilor și specialiștilor, prezentarea creațiilor târzii ale marelui compozitor din epoca miraculoasă a viselor, legendelor și acelor pasiuni care nu cunosc limite în trăirea lor plină și care, de regulă, rămân neîmplinite. Ni se înfățișează aici, pe paleta multicoloră a componisticii lisztiene epoca tainicelor mesaje ale romantismului târziu. Miklós Fekete, muzicologul consacrat investigării capodoperelor romantice ale secolului XIX ne îndeamnă cu ispita binecuvântată a pasiunii științifice la aventura cuceririi a celor mai intime valori estetice ale muzicii bătrânului Liszt, cu intenția de a ne familiariza prin aceasta cu întreaga sferă a esteticului romantic în muzica europeană și nu numai.