Kutassunk együtt! A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara által szervezett konferencia előadásai - KÓSA, István; TÓDOR, Imre (Presa Universitară Clujeană, 2019)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának legfőbb célja, hogy tevékenységei révén beágyazódjon Székelyföld gazdasági- és társadalmi életébe. Ennek nélkülözhetetlen előfeltétele a közoktatásban tevékenykedő kollégák bizalmának elnyerése. Meggyőződésünk, hogy csak így tudjuk a jó képességű, tehetséges és motivált fiatalokat megnyerni képzéseink és a térség számára. Együttműködésünk megerősítése érdekében 2017. november 24-én a Csíkszeredai Kar oktatóival közös tudományos konferenciát szerveztünk, amely a „Kutassunk együtt!” felhívás jegyében zajlott. A középiskolákban tevékenykedő doktorált vagy fokozat nélküli, de kutatásban jeleskedő kollégák az Egyetem csíkszeredai helyszínén működő négy – mérnöki/természettudományi-, gazdasági-, humán- és társadalomtudományi, valamint pedagógiai (tanárképzés) – tudományterületen oktató kollégákkal közösen és egymásnak mutathatták be a megvalósított, illetve a tervezett kutatási eredményeiket, projektjeiket.