Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel Feladatgyujtemény - PĂTCAȘ , Csaba György (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Ezt a feladatgyűjteményt elsősorban segédanyagnak szánjuk az Informatikafeladatok megoldása haladó módszerekkel nevű tantárgyhoz, mely opcionálisan választható a Babes–Bolyai Tudományegyetem Matematika–Informatika Karán elsőéves egyetemisták számára. A tantárgy fő célja a hallgatók megismertetése az algoritmikai jellegű egyéni és csapatos programozói versenyekkel, valamint olyan haladóbb szintű algoritmusok bemutatása, amelyekre más tantárgyak keretein belül nem kerül sor. Könyvünk hasznos lehet olyanok számára is, akik érdeklődnek az informatikaversenyek és az algoritmusok világa iránt és mélyíteni szeretnék tudásukat ilyen téren.