Eficientizarea predării Religiei prin mijloace multimedia: suport video şi fişe de lucru – ciclul gimnazial - POPA-BOTA, Ioan; PAŞCA-TUŞA, Stelian; MUREŞANU, Teodora Ilinca; ROTAR, Adriana; BUDU, Alexandra; COSMUȚA, Cosmin; PAŞCA-TUŞA, Crina; TRIF, Claudia-Cosmina; ŞOPTEREAN, Bogdan (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Disciplinele de studiu din învăţământul preuniversitar românesc, în majoritatea lor, au trecut printr-un proces de optimizare curriculară şi metodologică, proces adaptat la ritmul, nevoile şi dinamica societăţii noastre actuale. Pornind de la aspectele menţionate şi de la convingerea că ora de religie reprezintă o oportunitate de a modela viitorul societăţii prin contribuţia ei la definirea unei paradigme comportamentale echilibrate pentru generaţiile următoare, prin responsabilizarea pozitivă a elevilor, în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a fost iniţiat un demers de formare specifică pentru profesorii de religie, la nivel naţional, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru I. Cuza” din Iaşi, concretizat odata cu câştigarea proiectului POSDRU ID 134267, Perfecţionarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care predau disciplina religie.