Propovăduirea Evangheliei în era digitală - VIDICAN-MANCI, Liviu (Presa Universitară Clujeană, 2020)
În era digitală este nevoie de un discurs convingător, pregătit şi care vine din inimă. Predicatorul absolut este Domnul Iisus Hristos despre care Sfântul Evanghelist spune că îi învăţa pe oameni „ca Unul care are putere, iar nu cum îi învăţau cărturarii lor” (Matei 7, 29). Este de prisos să mai adăugăm că în era digitală discursul auzit sau citit este într-o competiţie puternică cu imaginea. Imaginea bună sau rea inundă spaţiul şi le este oferită oamenilor prin televizor, prin internet, sau prin telefonul mobil. Imaginile sunt percutante şi seducătoare. Generaţia oamenilor tineri, chiar dacă teoretic a făcut oră de religie la şcoală, are firave preocupări spirituale sau nu le are deloc. Secularizarea îşi spune cuvântul. Pornirile păcătoase te pun pe gânduri. Părinţii şi profesorii, precum şi preoţii, sunt dezorientaţi cu privire la mijloacele pe care trebuie să le folosească pentru a-i ajuta.