Devenire în profesorat - ROMAN, Alina; BRAN, Camelia; DUGHI, Tiberiu; BALAȘ, Evelina; EGERĂU, Anca; HERLO, Dorin (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Prezenta lucrare oferă celor care o lecturează o imagine asupra ceea ce înseamnă ocupația de profesor în România și calea devenirii celor ce‐și doresc această profesie, fundamentală în orice societate rațională. Deoarece aspiranții la această ocupație sunt doritori de avea la îndemână informații actuale asupra întregului parcurs de formare inițială (de la cadrul național al calificărilor, legislația care reglementează căile de formare, standardele pentru profesia didactică, competențele necesare unui cadru didactic până la descrierea atribuțiilor participanților la praxisul pedagogic și detalierea modalităților de înfăptuire a acestuia), sperăm ca prin lucrarea de față să aibă împlinită această dorință.