Ascultarea credinței, Volumul IV, Exegeze la pericope pauline – sâmbetele perioadei Octoihului (XX‐XXXVI) - BENEA, Nicolae Olimpiu (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Pericopa Apostolului de astăzi, din epistola a doua a sfântului Apostol Pavel către Corinteni, capitolul 1, versetele 8 la 11, deschide dureroasa pagină a uneia din suferințele Apostolului Pavel, însă în același timp, în mijlocul necazului în care ajunsese să nu mai aibă nicio nădejde de viață, ne prezintă frumusețea și unicitatea rugăciunii de mijlocire. Concluzia spre care ne îndreaptă această pericopă este că Dumnezeu îngăduie necazul peste viața creștinului, dar în același timp, primind rugăciunile de mijlocire ale Bisericii, Dumnezeu izbăvește din necaz, prefăcând, în același timp, rugăciunile mijlocitoare în daruri pentru cei credincioși…