Ascultarea credinței, Volumul VI, Exegeze la pericopele Apostolului de la praznice împărătești și sărbătorile sfinților - BENEA, Nicolae Olimpiu (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Pericopa Apostolului de astăzi, din sâmbăta de după Nașterea Domnului - este din a doua Epistolă a sfântului apostol Pavel către Timotei, capitolul 3, primele 9 versete. Ca şi în prima epistolă către Timotei, partea centrală a epistolei este marcată de o prezentare a pericolului apostaziei în contextul vremurilor din urmă, eshatologice. În 1 Tim 4 citeam: „1 Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor.