Teologia și filosofia politică – arheologia limbajului sacramental la Giorgio Agamben - PANAITE, Ovidiu; IVAN, Ioana (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Prezenta lucrare își propune să îmbogățească universul teologiei politice prin analiza scrierilor lui Giorgio Agamben, un analist (teolog, filosof, filolog...) actual care supune dezbaterii, agorei europene, concepte care pornesc dintr-o adâncă responsabilitate față de prefacerile prin care a trecut și trece Europa secolului XX și XXI. Structurată în trei părți, lucrarea atinge cele trei mari domenii de cercetare și anume: teologia politică, filosofia politică și arheologia limbajului sacramental.