Chipul lui Mesia la proorocii Vechiului Testament - BĂLAȘA, Justinian (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Iisus observă insistențele cu care contemporanii săi cercetează scripturile și, cu toate acestea, ei rămân slabi în credință. De aceea, îi mustră. La râvna iudeilor Iisus adaugă îndemnul Său: „Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică. Şi acelea sunt care mărturisesc despre Mine (In 5,24). De la acestea plecând, am decis să elaborăm o lucrare de sistematizare, menită să evidențieze Chipul lui Mesia/Hristos. Similare sunt operele realizate de părintele Nicolae Neaga – Hristos în Vechiul Testament, Geza Vermes – Chipurile lui Iisus Hristos și lucrarea părintelui Dumitru Stăniloae – Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos.