Managementul organizațiilor sportive. Abordări teoretice - BUHAȘ, Sorin (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Cartea are ca obiectiv principal prezentarea cadrului teoretic general cu privire la managementul organizațional și al celui sportiv, în mod special. Autorul fundamentează necesitatea acestei lucrări prin faptul că mediul înconjurător, indiferent de formele în care este organizat, este structurat după anumite legi. Structurile care îl compun se manifestă impuse de reguli și legi, ordinea fiind cea care le guvernează. Aceste forme de organizare implică știința de a conduce. În perioada actuală această știință poartă denumirea de management și este orientată spre mediul organizațional. Apare ca activitate științifică, managementul organizațional.