Management intercultural în România. Cazul IMM‐urilor cu capital străin, producătoare în sistem lohn - MATEESCU, Veronica M. (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Domeniul managementului, marcat o perioadă îndelungată de timp de o concepție universalistă, care decontextualiza practicile și principiile sale de aplicare, a suferit o schimbare majoră în momentul în care s-a pus problema existenței unor diferențe economice, sociale, instituționale, culturale etc. care au impact asupra activității unei organizații. Principala miză era eficiența organizațională și identificarea factorilor posibili care pot contribui la aceasta. În acest context, s-a conturat, treptat, managementul intercultural (MI), ca domeniu de studiu independent, la început sub forma managementului comparat și / sau a managementului internațional.