Omiletica și catehetica în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 2. Bio‐bibliografiile profesorilor din facultățile și departamentele de teologie din Patriarhia Română – ghid bibliografic – - NOJE, Gabriel; PAŞCA-TUŞA, Stelian; POPA-BOTA, Ioan; ŞOPTEREAN, Bogdan; NEGREA, Bogdan; VIDICAN-MANCI, Liviu (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Propovăduirea mesajului lui Hristos este parte esențială a slujirii fiecărui preot. A vesti Evanghelia nu este o chestiune de opțiune, de a vrea sau a nu vrea, este angajamentul major la programul de mântuire al lumii. E atât de înaltă chemarea, încât niciun preot nu ar trebui să‐și permită să o ignore. Verdictul prorocului este clar, Dumnezeu va cere sângele celor ce vor pieri din mâna predicatorului indiferent. Studentul la teologie, viitorul preot și clericul însuși, trec prin etape complexe de formare. Exigența de a avea o viață aleasă și de a cunoaște Sfintele Scripturi se completează cu lecturile bogate din Sfinții Părinți și literatură, din filosofie și istorie, din sociologie și psihologie și, de ce nu, din domeniile cunoașterii la care are acces într‐un fel sau altul.