Omiletica și catehetica în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 3. Sistematizare tematică – ghid bibliografic – - VIDICAN-MANCI, Liviu; PAŞCA-TUŞA, Stelian; NEGREA, Bogdan; ŞOPTEREAN, Bogdan; POPA-BOTA, Ioan; CHIRA, Ioan; NOJE, Gabriel (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Părinți și literatură, din filosofie și istorie, din sociologie și psihologie și, de ce nu, din domeniile cunoașterii la care are acces într‐un fel sau altul. Chiar dacă i se pun la dispoziție cursuri bine elaborate, cel puțin la Omiletică și Catehetică, are nevoie de un arsenal de instrumentar bibliografic. Nu se poate evolua în predică decât cunoscând foarte bine ce s‐a propovăduit înainte și cum s‐a propovăduit, de a ști cum se predică și de a‐ți proiecta realist cuvântul în actualitate. Astăzi avem la dispoziție milioane de înregistrări predicatoriale; din toată lumea creștină.