Icoana în pictura medievală românească. Teologie și artă - TRIF, Claudia-Cosmina (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Aplecarea astăzi spre tezaurul de artă și mai cu seamă de iconografie românească mi se pare a fi doar o problemă de preferință strict personală ce are în vedere o coordonată veridic spirituală, deoarece tot ceea ce se petrece pe tărâmul culturii contemporane autohtone e într-un fel dominat de valorile europene, atât de prezente și în peisajul nostru național. ICOANA ÎN PICTURA MEDIEVALĂ ROMÂNEASCĂ: Teologie șiArtă este o provocare către înțelegerea teologică, istorică, estetică, artistică și tehnică a acestui adevăr de credință cu valență vizuală–icoana,văzut în contextual artei sacre românești.