Comunicarea de marketing a muzeelor în era digitală - NECHITA, Florin (Presa Universitară Clujeană, 2021)
De ce comunicare de marketing și de ce era digitală? Încă de la apariția internetului, se poate spune că digitalul a intrat treptat în viața noastră de fiecare zi. Marketingul și comunicarea de marketing au avut și ele ritmul lor de adoptare de către managerii muzeelor din lume, iar conectarea la lumea digitală a fost și ea, la rândul ei, cu un un pas sau doi în urma conectării lumii afacerilor la așa-numita Eră digitală (Digital Age). De ce muzee? Nu sunt un specialist în domeniul muzeografiei, însă această lucrare își propune să ofere idei și o bază de discuții din perspectiva specialistului de marketing cu experiență practică în domeniul food & drink, din care aproape 13 ani în industria berii. În schimb, mi-a plăcut istoria în copilărie, iar destul de târziu mi-am descoperit și plăcerea de a vizita muzeele de artă. Pentru că din octombrie 2012 întreaga mea activitate se desfășoară în cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Sociologie și comunicare, și unde predau Marketing, Construcția de marcă și alte discipline legate de domeniul marketingului, brandingului și comunicării de marketing, era destul de normal să caut și să găsesc exemple actuale care să ilustreze aceste cursuri și seminare și în timpul vizitelor în muzee.