Innováció menedzsment - MADARAS , Szilárd (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Lassan több mint 110 éve annak, hogy Schumpeter az osztrák közgazdász megfogalmazása szerint az innováció a gazdaság legnagyobb hajtó erejét jelenti. És valóban a XX. században az IT robbanásszerű fejlődése, a technika vagy mesterséges intelligencia legújabb eredményei mellett számos más fejlesztés és innovatív termék vagy szolgáltatás is igazolja ezt a tényt. Az innováció kultúránk részévé vált, a termékek és szolgáltatások folyamatosan megújuló környezetében élünk, az innováció számos eredményét használva fel a mindennapokban. Az innováció a vállalatok szempontjából egyik legnagyobb kihívást jelenti, mert aki nem képes az innovatív termékével vagy szolgáltatásával új piacot létrehozni és megtartani, vagy a második sorból követni a piacon megjelenő új fogyasztói igényeket, az nagy eséllyel lemarad.