Monitorizarea principalilor agenți patogeni din plantația de viță de vie - FLOREA, Antonia Luminița (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Viticultura este știința care studiază particularitățile agrobiologice ale viței de vie, în vederea satisfacerii lor, prin elaborarea și perfecționarea continuă a tehnologiilor de cultură, în scopul obținerii de recolte mari, relativ constante, de calitate superioară și eficiente în același timp (Nastasia Pop, 2010).