Politică și Televiziune Dezbaterile finale televizate ale campaniilor prezidențiale din România (1990‐2014) - TROFIN, Constantin (Presa Universitară Clujeană, 2021)
A devenit un loc comun să spui că „o imagine spune cât o mie de cuvinte”. Dar ce poți să spui despre o carte care, în mii de cuvinte, vorbește despre imaginile care spun, fiecare în parte, câte o mie de cuvinte? Și care, în aceleași cuvinte, redă imaginea a 25 de ani de istorie? Vorbind despre două domenii care se sprijină solid, la rândul lor, pe cuvânt și imagine – în toate sensurile pe care le putem asocia acestor termeni? Cartea lui Constantin Trofin este greu de încadrat întrun „gen” anume, pentru că ne poartă, generos, firesc, prin registre diverse.