Antreprenoriat și inovare în industriile culturale - MARINOVA, Elena (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Cultura este echivalentul vieții spirituale a unei comunități, un sistem de bunuri, servicii și experiențe recunoscute ca valoroase, create în mediul instituțional aferent ori ca proiecte individuale (Cîntec, 2010). Bunurile și serviciile culturale sunt caracterizate, în primul rând, prin natura lor simbolică, element care le diferențiază fundamental de bunurile materiale și prin nivelul ridicat de valoarea estetică.