한국어 · 루마니아어 사전 Dicționar coreean-român - HYERYON, Hong (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Abilitatea de a construi propoziții și de a discerne sensurile contextuale cu precizie într-o limbă străină depinde, în mare măsură, de capacitatea subiectului vorbitor de a percepe vocabularul limbii respective. Astfel, dobândirea temeinică a cunoștințelor de vocabular reprezintă întâiul element necesar pentru dezvoltarea abilităților de comunicare în cadrul educației lingvistice. Dicționarul coreean-român a fost creat ca instrument de sprijin în dobândirea eficientă a vocabularului pentru studenții din cadrul specializării de limba coreeană din învățământul universitar. Testul de competență lingvistică pentru limba coreeană (TOPIK) este un test organizat și autorizat de către guvernul coreean și reprezintă modul standard de evaluare a competențelor de limbă coreeană. Prin urmare, aproximativ 2.700 de cuvinte, pe care participanții la examen le-ar întâlni la acest test de competență, au fost selectate și prioritizate în timpul redactării acestui dicționar. Cuvintele introduse în dicționar sunt prezentate în ordine alfabetică (Hangul), iar explicația fiecărui cuvânt este precedată de o abreviere pentru a preciza categoria morfologică din care face parte cuvântul respectiv; de aici și prezența abrevierilor care denotă părțile de vorbire precum: substantiv, adverb, adjectiv etc. Limba coreeană, care aparține familiei de limbi altaice și are o formă aglutinantă, respectă ordinea cuvintelor conform modelului subiect + obiect + predicat, prezentând caracteristica anexării particulelor și desinențelor potrivite unui cuvânt în dreapta acestuia.