Clash‐ul crizelor sau viclenia lumii asimetrice. Demitizarea trădării 1 - BODEA, Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Azi, inovația surclasează aproape tot ce presupune cotidianul, iar inteligența artificială domină deja acest secol. Microchip-urile fac parte din toate tipurile de puzzle care contează în configurația puterii economice pe plan mondial. Ele structurează elemente care înglobează, deopotrivă, cel puțin patru cadrane ale realității: știință, precizie guvernată de minimalism dimensional, creativitate și avangardism. Stindardele globale ale performanței tehnice beneficiază de avantajele sofisticatelor chip-uri, din care pot fi extrase informații nebănuite (folositoare și periculoase deopotrivă). Însuși omul poartă însemne ale unei adevărate ideologii, care promovează conceptul „optimizării” fizice și intelectuale, prin intermediul noilor tehnologii.