Culturepreneurs: Competitivitatea industriilor culturale și creative din Cluj-Napoca și zona metropolitană în context european - RADU, Bogdan; PAVEL, Alexandru; ANGI, Daniela; OLTEAN, Ovidiu (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Acest studiu propune o cartografiere a dezvoltării industriilor culturale și creative din Cluj-Napoca și zona metropolitană. Obiectivul general al cercetării este evaluarea capacității creative a orașului Cluj-Napoca (inclusiv a zonei metropolitane) și a competitivității industriilor creative în context european. În acest sens, sunt analizate oportunitățile și provocările cu care se confruntă sectorul creativ în contextul competiției la nivel european și național pentru resurse, vizibilitate și recrutare de talent și este evaluată capacitatea industriilor culturale și creative de a contribui la un model de dezvoltare și prosperitate economică incluzivă într-un oraș în plină creștere.