Tradiție și modernizare în filosofia românească în secolul XX - GLIGOR, Mihaela (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Orice referire la filosofia românească a secolului XX trebuie să conțină și detalii despre relaţia acesteia cu modernitatea / modernizarea. Ca peste tot în Europa, și în România modernitatea a produs o modificare de paradigmă. Această poziţie a exprimat un anumit mod de a gândi filosofia într-o societate pe cale de modernizare.