Lepidopterele din România: lista sistematică şi distribuţie. The Lepidoptera of Romania: a Distributional Checklis - RAKOSY, Laszlo; GOIA, Marin (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Colaboratori ai volumului: Constantin Corduneanu, Vlad Dincă, Bogdan Groza Cumpărați cartea în format tipărit. Deși nivelul de înțelegere și acceptare a valorilor și serviciilor reprezentate și oferite de biodiversitate, a început să crească în ultimul deceniu, marea majoritate a populației globului nu conștientizează și ignoră acest esențial aspect. Cu toate că unele organizații mondiale, naționale sau regionale fac eforturi susținute pentru salvarea biodiversității, raportate la nivel global, rezultatele sunt încă firave, dar în unele cazuri îmbucurătoare și mai ales mobilizatoare. Probabil, cel mai puternic impact asupra omenirii, conștiente, de rolul biodiversității în menținerea calității mediului și a vieții în general pe planetă, a fost acela al dispariției masive a insectelor.