Optimizarea performanței în schiul alpin prin antrenament mental, imagerie și programare neurolingvistică - GROSU, Vlad Teodor (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Deoarece în România, schiul nu se bucură nici de o infrastructură prea bună pentru sportul de înaltă performanță, nici de o pregătire fizică neîntreruptă din cauza condițiilor meteorologice și a iernilor foarte scurte (doar patru luni de zăpadă pe an), ne‐am gândit să abordăm acest subiect, în această disciplină sportivă, pe care o putem considera regina sporturilor albe. Abordarea pregătirii psihologice în general și a imageriei ca și componentă a antrenamentul mental în special, în schi, va face subiectul acestui studiu. Bertollo et al., 2009, au elaborat și aplicat numeroase programe de antrenament mental pentru o serie întreagă de sporturi individuale și de echipă.