Dezvoltare regională în România. Istoric, reforme, impact - GRAD-RUSU, Elena (Presa Universitară Clujeană, 2021)
Lucrarea de față își propune să realizeze o analiză detaliată a evoluției conceptului de regionalizare asupra teritoriului României. Totodată, lucrarea cuprinde un important studiu al politicii regionalizării în Uniunea Europeană și al impactului acesteia asupra României, prin modul în care este implementată. De asemeni, este important să precizăm și să luăm în considerare perspectivele de viitor privind regionalizarea și utilitatea ei pentru o mai bună integrare în cadrul procesului european.