Xenofobie și comunicare politică. O propunere de manual - POP, Irina; GOUDENHOOFT, Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Expansiunea xenofobiei la 100 de ani după înființarea organismului internațional care‐și asuma misiunea s‐o oprească, după înființare Ligii națiunilor, este un fapt banal, din seria banalității răului. Mai mult, cum era de așteptat urmărind modelul său de extindere, țintele sale se înmulțesc și oponenții se împuținează. Scopul acestei încercări de Manual este supunerea cunoștințelor, pe care le‐am acumulat în faza actuală și a experiențelor care ne‐au marcat, un punct de la care se așteaptă implicarea unora în cercetări de profil și a altora în transmiterea spre sfera publică a problemei. Este împărtășirea problemei cu publicul. Este rememorarea a surselor și manifestărilor xenofobobie. Este și o provocare publică de a face din „Never Again!” o realitate în conștiințele și în viața oamenilor.