Jocul ca instrument pedagogic în arta actorului Volumul I Structura jocului - BĂLAN, Vlad (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Această cercetare își propune să studieze jocul ca instrument principal de cunoaștere în psihopedagogia artei actorului. Lucrarea își propune să analizeze structura jocului de actorie, formularea regulilor și a scopurilor pe care le propune acesta în încercarea de a crea un instrumentar de structuri de jocuri generatoare de creație derivate din jocurile deja existente, bazate pe obiectivele urmărite de metodologia Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.