Bugetarea participativă : între emancipare şi deturnare - DOHOTARU, Adrian (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Lucrarea propusă pentru publicare de către Adi Dohotaru, Bugetarea participativă: între emancipare și deturnare, își propune să aducă contribuții la o temă de interes major în științele sociale, cea a relației dintre participare și democrație. Accentul este pus asupra bugetării participative, o formă de implicare a cetățenilor în guvernarea locală folosită tot mai frecvent în România în ultimii ani. Miza lucrării este remarcabilă atât în plan academic, cât și în cel al politicilor publice. Lucrarea are la bază o metodologie riguroasă și potrivită contextului, Participatory Action Research (PAR). Literatura de specialitate este vastă, recentă și adecvată lucrării.