Cercetarea educațională. Volumul I. Coordonate generale ale activităților de cercetare - BOCOȘ, Mușata; STAN, Cornelia; CRIȘAN, Claudia-Alina (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Înțeleasă drept ansamblu sistematic și interpretativ de cunoștințe și de modalități de a produce cunoștințele într‐un anumit domeniu al cunoașterii, știința ne ajută să cunoaștem riguros și obiectiv realitatea, lumea în care trăim și acționăm. Practic, știința, prin toate achizițiile ei, asigură fundamentele solid configurate ale acțiunilor umane.