Szervezeti kommunikáció - TŐKÉS, Gyöngyvér Erika (Presa Universitară Clujeană, 2022)
A szervezeti kommunikáció témakörének bemutatásához az az elképzelés szolgált, hogy az olvasókat először a szervezetek világába vezetjük be, majd a szervezetben zajló folyamatokat ismertetjük, kiemelve ezek kommunikációs vonatkozásait. A szervezetek alapjainak áttekintése után a kommunikációs folyamat elemeinek és működési modelljének bemutatására kerül sor. A szervezetek és a kommunikáció jelenségeinek megértését követően az olvasó a szervezeti kommunikációról működés közben szerezhet tudomást, vagyis a kötet a szervezeti élet néhány fontos területére jellemző kommunikációs folyamatok ismertetésével folytatódik. A szervezetek kommunikációs tevékenységének eredményességét a tudatos irányítás és a visszajelzések hasznosítása biztosítja, ezért a kötet negyedik részét a kommunikációs folyamatok tervezésének és értékelésének tárgyalása képezi.