Sunetul și muzica originală în filmele sfârșitului de mileniu II, început de mileniu III - NANU, Florian (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Am fost norocos să pot vedea cum un mileniu se termină și un alt mileniu începe. Cartea aceasta reprezintă o lucrare de doctorat care conține lucruri la care m-am gândit de mulți ani fără să știu că o să realizez o lucrare de doctorat vreodată. Fac parte dintre puținii oameni din sunet și muzică care au mai rămas și care la începutul anilor ’70 citeau despre audio, sunet și echipamente muzicale profesionale în reviste și prospecte/documentații pe hârtie. Citeam absolut tot ce găseam și păstram tot ceea ce puteam păstra. Nu exista internet. Erau alte vremuri. Dar cât de interesante... Nu știam pe atunci că priveam o istorie a sunetului și muzicii în fiecare zi.