Kutassunk együtt! 2/2019 - KÓSA, István; TÓDOR, Imre (Presa Universitară Clujeană, 2022)
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának legfőbb célja, hogy tevékenységei révén beágyazódjon Székelyföld gazdasági- és társadalmi életébe. Együttműködésünk megerősítése érdekében a Csíkszeredai Karon 2019. november 22-én második alkalommal szerveztük meg a „Kutassunk együtt!” felhívásra és jelszóra hallgató tudományos konferenciát. A középiskolákban tevékenykedő tudományos doktori fokozattal rendelkező, vagy fokokzatszerzési eljárásban levő, kutatásban jeleskedő kollégák az Egyetem csíkszeredai helyszínén működő öt – mérnök-, gazdaság-, humán-, társadalom-, valamint neveléstudományi (pszicho-pedagógia, tanárképzés) – tudományterületen oktató kollégákkal közösen és egymásnak mutathatták be a megvalósított, illetve a tervezett kutatási eredményeiket, projektjeiket.