Biotehnologii generale. Ghid de lucrări practice - FARKAS, Anca; CARPA, Rahela (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Ghidul de lucrări practice de Biotehnologii Generale cuprinde un set de metode de biotehnologii microbiene și vegetale, care se pot realiza cu ușurință în laboratoarele didactice. Fiecare lucrare practică este structurată adecvat, sunt prezentate principiul lucrării, materialele și metodologia de lucru și se finalizează cu întrebări care asigură fixarea noțiunilor. De asemenea, la fiecare lucrare sunt prezentate aplicațiile teoretice și practice ale metodologiilor abordate. Ghidul conține și o listă bibliografică actuală ce cuprinde atât lucrări științifice în domeniu cât și standardele ISO aplicabile în laborator. Ghidul de lucrări practice de Biotehnologii Generale este destinat nu doar studenților biotehnologi, biologi și biochimiști, ci și cercetătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul biotehnologic. Acest ghid este astfel structurat să fie conform cu programa disciplinei Biotehnologii Generale, predate studenților de la Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și corespunde cu tematica abordată și la alte facultăți de profil de la nivel național și internațional.