Geomorfologie aplicată la activitățile agrementale sportive - BÎCA, Ioan (Presa Universitară Clujeană, 2022)
Lucrarea se remarcă prin caracterul oarecum inedit al problematicii abordate (cel puțin în context național) conferit de maniera originală prin care autorul pune în valoare cunoștințe fundamentale de geomorfologie generală cu scopul de a le face accesibile și, totodată, extrem de utile tuturor persoanelor care desfășoară activități agrementale, turistice și sportive pe munte dar și în alte unități de relief. Chiar dacă vizează un grup țintă mai larg, cu siguranță, abordarea propusă de autor este destinată în primul rând formării specialiștilor în domeniul turismului, în principal a studenților și a celor potențial interesați de activități de ghidaj turistic sau de elaborarea pachetelor de produse turistice personalizate prin activități sportive și de agreement.