Patrologia în cercetarea teologilor ortodocși români vol. 3. Sinteză tematică – ghid bibliografic – - PODARU, Adrian-Aurel; BUDA, Daniel (Presa Universitară Clujeană, 2023)
„Înapoi la Părinți!” Cu acest îndemn, Părintele George Florovsky se adresa participanților la Primul Congres Internațional al Facultăților de Teologie Ortodoxă de la Atena, din 1936, într-o pledoarie pentru recuperarea ethosului răsăritean și pentru reintegrarea sa în învățământul teologic ortodox universitar și academic, prea multă vreme prins în „captivitatea babilonică” a scolasticismului apusean. Recursul la Sfinții Părinți nu era văzut prioritar ca un act de erudiție sau ca un semn de distincție față de alte confesiuni, ci ca un act existențial, de reconectare la „duhul Bisericii, prelungit în viața ei liturgică și întrupat în textele Sfinților Părinți”.