Un geograf francez şi România : Emmanuel de Martonne (1873-1955) - BOWD, Gavin (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Cumpărați cartea în format tipărit. Cartea de față reprezintă o ediție revizuită și adăugită a volumului Un géographe français et la Roumanie: Emmanuel de Martonne (1873-1955), volum publicat în anul 2012 la editura L’Harmattan, Paris. Ea a fost gândită pentru a marca, în România și la Universitatea din Cluj, împlinirea a 150 de ani de la nașterea renumitului geograf francez Emmanuel de Martonne. Autorul a modificat și/ sau corectat o serie de informații, erori factuale care i-au fost semnalate de către colegi geografi și istorici din România și Franța. Au fost de asemenea verificate și actualizate toate referințele bibliografice în limba română pe care autorul le-a folosit în cercetarea sa. Pe lângă notele de subsol din ediția franceză au fost adăugate și câteva note ale traducătorului, marcate cu sintagma (n. tr.), care detaliază și explică anumite noțiuni mai puțin cunoscute publicului român.