Ekklesia : din problematica eclesiologiei contemporane - BUZALIC, Alexandru (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Cartea este prima lucrare despre Biserică scrisă de către un greco-catolic, părintele Alexandru Buzalic, care are o dimensiune de mare respirație catolică. Lucrarea abordează cu multă seninătate, probitate și în spirit de mare deschidere ecumenică toate fațetele specifice unei eclesiologii moderne. Chiar dacă nu este legată de evenimentul „întoarcerii Papei Ioan Paul al II‑lea în Casa Tatălui”, o eclesiologie scrisă din perspectiva greco-catolică, nu poate face abstracție de legătura creată în ultimii trei sute de ani cu Scaunul Apostolic al Romei. Biserica este în Cristos ca un sacrament, adică semn și instrument al unirii intime cu Dumnezeu și al unității întregului neam omenesc”, iar noi, românii greco-catolici, fii ai Domnului în Fiul, facem parte dintre „neamurile” care formează această unitate în diversitatea ei.