Informatică aplicată - VAIDA, Sebastian (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Indiferent din ce generație faci parte, un lucru este clar în lumea în care trăim, și anume că nu mai putem ocoli tehnologia. Și nici nu este cazul. În calitate de psihologi, recomandăm atenție la timpul pe care-l petrecem cu și în preajma dispozitivelor electronice, pentru a nu se transforma în dependență. Dincolo de asta însă, tehnologia este necesară în majoritatea aspectelor vieții și utilă (dacă știm cum să facem uz de ea, și nu abuz). Această carte este scrisă pentru toți cei care au înțeles aspectele mai sus menționate și doresc să-și îmbunătățească abilitățile de utilizare a programelor și dispozitivelor electronice, cu scopul de a avea mai mult timp liber și de calitate cu persoanele semnificative din viața lor, de a fi mai eficienți în ceea ce lucrează (la nivel personal și profesional) și de a scăpa de anxietatea față de tehnologie. Cartea acoperă mai multe capitole, de la cel introductiv, prezentat sub forma unui infografic al momentelor cheie în istoria tehnologiei și informației, la cum anume se creează conținutul de tip electronic (econtent), cum se comunică și promovează acest conținut, cum se construiesc rețele sociale prin intermediul tehnologiei, respectiv cum poate fi folosită tehnologia în scopul cercetării. La final, îți propunem un capitol mai rar întâlnit în astfel de cărți, care constă în 30 provocări prin care să-ți dezvolți abilitățile tehnice. Ultimul capitol este reprezentat de o serie de materiale (linkuri cu tutoriale video, text și alte resurse) care să te ajute să avansezi la nivelul pe care ți-l dorești, suplimentat pe lângă conținutul cărții.