Affin Geometria - SZILÁGYI, Zsolt (Presa Universitară Clujeană, 2023)
A könyv a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Matematika és Informatika Intézetének Geometria 2 (Affin geometria) című tárgyához készült jegyzet, Varga Csaba és Mezei Ildikó kollégák által korábban tanított tananyagra épül, átdolgozva és kibővítve azt. Az elméleti anyagon kívül példákat és megoldott feladatokat is tartalmaz. A könyvben támaszkodunk a Lineáris algebra és Geometria 1 tantárgyakra, amelyet a diákok a Geometria 2 tárgyat megelőzően tanulnak. A lineáris algebra felőlről indulva építjük fel az affin geometria elméletét, ezért a geometriai fogalmak bevezetése előtt röviden át szoktuk ismételni a hozzájuk kapcsolódó lineáris algebrai fogalmakat, hogy jobban motiváljuk a bevezetett geometriai fogalmakat.