Ghid practic de micologie (ediția a II-a) - ROȘCA-CASIAN, Oana; PÂRVU, Marcel (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Volumul Ghid practic de micologie este o ediție (a II-a) actualizată, a volumului Ghid practic de micologie publicat anterior (Pârvu, 2007), completată cu o serie de date din literatură și cu rezultate publicate ale activității de cercetare desfășurate de-a lungul timpului. Acest volum se adresează celor care doresc să cunoască aspecte diverse din universul ciupercilor. Ciupercile reprezintă un grup mare și divers de organisme aflate pe diferite trepte de evoluție. Din cele cca 150 000 de specii de ciuperci, descrise în literatură, în cadrul volumului sunt prezentate 340 de figuri care ilustrează diverse ciuperci (270 de specii) din diferite grupe taxonomice. Precizăm că peste 97% din ilustrația folosită este originală și prezintă imagini cu ciuperci studiate în natură și/sau laborator.