Geomorfologie - ROȘIAN, Gheorghe (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Povestea acestei cărți începe în anul 2017, când după ce am publicat lucrarea Geomorfologia Mediului, am fost întrebat, de unii colegi geomorfologi și geografi, de ce am ales acest titlu, când puteam să îi spun simplu Geomorfologie. După cum am argumentat, în partea de început a cărții respective, la o facultate de profil, așa cum este Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, din cadrul Universității Babeș- Bolyai, materialele puse la dispoziția studenților trebuie să indice cât mai fidel apartenența la domeniile fundamentale de studiu. Tot în acest context mai trebuie menționat că din lucrarea anterioară, s-au păstrat, în cea de față, într-o formă asemănătoare, numeroase capitole și subcapitole, referitoare la partea generală a Geomorfologiei.