Geographia Napocensis 100. Volum omagial dedicat Centenarului Universității din Cluj și Institutului de Geografie - PETREA, Dănuț (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Reconstituirea evenimentului Conferința aniversară centenară Geographia Napocensis (3‐6 octombrie 2019), evocat în prezentul volum, a presupus, în primul rând colectarea luărilor de cuvânt susținute în cadrul ceremoniilor desfășurate. Majoritatea discursurilor și alocuțiunilor integrate în volum au avut la bază texte scrise în prealabil de către vorbitori și puse, ulterior, la dispoziția editorilor care le‐au inserat ad litteram. Pentru situațiile în care luările de cuvânt au fost complet libere, editorii au transcris discursurile și alocuțiunile susținute public pe baza înregistrărilor audio și video ale conferinței. Acestea au fost transmise vorbitorilor spre examinare, validare și eventuale retușuri lexicale, gramaticale sau de altă natură, acolo unde s‐a considerat a fi necesar.