Mica Romă și Iuliu Maniu - ȘTEFAN, Ioan Gabriel (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Anul 2023 este An Jubiliar: se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu, precum și 70 de ani de când, pe 5 februarie 1953, ilustrul politician grecocatolic trecea la Tatăl ceresc, însoțit de rugăciunile Bisericii sale întemnițate. Timpul trecut de atunci nu i-a șters amintirea, iar viziunea sa cu privire la zidirea societății românești pe temelia valorilor morale rămâne deplin actuală. Albumul realizat de un inimos colectiv editorial alcătuit din seminaristul Ioan Gabriel Ștefan, Prof. Dr. Vasile Burja și Pr. Cristian Borz, are menirea de a omagia personalitatea lui Iuliu Maniu și de a-l prezenta societății actuale ca un model demn de urmat. Binecuvîntarea acordată de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan acestui demers evidențiază recunoștința și aprecierea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică pentru fidelitatea dovedită de Iuliu Maniu față de credința catolică, precum și față de valorile spirituale și naționale.