Életminőség-megközelítések. Bevezető tankönyv az életminőséggel kapcsolatos tartalmakba - NISTOR, Laura; SILLÓ, Ágota (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Az életminőség egy összetett, sokdimenziós fogalom, hisz az életünk szinte végtelen számú területével kapcsolatban tárja fel a minőség feltételeit és az elégedettség helyzetét. Az életminőség kutatása egy olyan vállalkozás, amely közvetett módon feltételez egy sor előzetes ismeretet, kezdve a közvélemény-szociológiától és (szociál)pszichológiától egészen a kutatási módszertanig és szociálpolitikákig. Jegyzetet írni életminőségből tehát nem egy egyszerű vállalkozás, mivel egy tökéletes könyvnek tulajdonképpen számos szakágazat fölé helyezkedve, ezekből elméletet, módszertant és kutatási eredményeket átemelve kellene összegeznie az egyes életterületek minőségének kutatásával kapcsolatos elvárásokat, elméleti és gyakorlati kihívásokat.