Interdependenţa asimetrică și medierea internaţională în Uniunea Europeană - NEAGOȘ, Ramona Alexandra (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Conexiunea între interdependenţa asimetrică, mediere şi conflict rămâne până în prezent subiectul unei reduse cercetări sistematice. Dezacordurile, disputele şi crizele dintre statele membre, cauzate de intensificarea interdependenţei asimetrice, pot conduce la contestarea întregii existenţe a Uniunii Europene. Aceasta este raţiunea pentru care este necesar să se aloce o mai mare atenţie specificării mecanismelor cauzale şi constitutive ale implicaţiilor acestei relaţii.