Sociologia politică. O introducere - OLAH, Șerban (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Cursul de introducere în sociologie politică este rezultatul unei munci asidue de peste două decenii în care m‐am familiarizat cu conceptele, teoriile și cercetările empirice din domeniu. Textul propriu zis l‐am elaborat pe parcursul anului 2023, un an foarte greu pentru mine personal întrucât în toamna anului 2022, tatăl meu, profesorul universitar doctor Gheorghe Olah a decedat și a lăsat un gol imens în inima mea și a întregii mele familii. Cursul acesta l‐am scris cu gândul la tatăl meu care mi‐a fost nu doar un părinte extraordinar, ci și un prieten și un partener de discuții inclusiv pe teme de sociologie politică, un domeniu pe care îl stăpânea și‐l preocupa foarte mult. Pot spune cu mâna pe inimă că majoritatea lucrărilor din bibliografie fuseseră cunoscute în detaliu de tatăl meu, un om care deși era specialist în macroeconomie, considera că un bun economist trebuie să stăpânească și sociologia, politologia sau filosofia.