Ideologia profesorilor de control al elevilor : o abordare cognitiv-comportamentală - SAMFIRA, Elena-Mirela (Presa Universitară Clujeană, 2023)
În contextul schimbărilor economice la nivel global, profesia didactică, ca multe alte profesii, nu este imună în fața provocărilor, asupra profesorilor punându-se o presiune foarte mare. Elevii sunt mai îndrăzneți și mai provocatori, iar profesorii pentru a face față situațiilor neplăcute cu care se confruntă, ar fi de preferat să înțeleagă de ce au diferite gânduri și emoții negative, în legătură cu elevii. Să considerăm profesorul ca reprezentând marea sursă a variațiilor în sistem. Ceea ce contează cu adevărat este profesorul care are un cadru mintal în care vede rolul său în evaluarea efectului pe care l-a avut asupra învățării la elevi.