O gramatică... altfel : dezvoltarea competenţei gramaticale în limba română ca limbă străină (RLS) : nivelul A2 - BOCOȘ, Cristina; VASIU, Lavinia Iunia (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Cumpărați cartea în format tipărit. Ideea de a publica O gramatică...altfel s-a conturat treptat, pe măsură ce pregăteam fișe de lucru pentru studenții noștri. Acestea și, implicit, volumul de față, au apărut ca urmare a unei nevoi reale de a rupe rutina exercițiilor gramaticale clasice care, deși foarte utile, conduc, de multe ori, la instaurarea plictiselii. În încercarea de a ne menține studenții atenți și implicați, am început să pregătim fișe cu exerciții suplimentare, concepute în baza principiilor prezentate puțin mai jos. De la an la an, am adunat tot mai multe astfel de fișe și de versiuni adaptate ale acestora (în funcție de specificul grupelor, de interesele studenților noștri și de feedbackul primit atât din partea lor, cât și din partea colegilor care le-au testat), astfel că, în cele din urmă „materialul suplimentar“ a ajuns să depășeașcă cantitativ „materialul de bază“ și să se transforme în nucleul în jurul căruia ne-am organizat lecțiile de nivelul A2.